تصادف جان مامور پلیس راه اصفهان را گرفت (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) واکنش مرکز وکلای قوه قضاییه به انتقادات: هزینه دادرسی انتظامی برای شکایت از وکلا ضروری است کاهش ۲۳ درصدی تصادفات در خراسان رضوی در نوروز ۱۴۰۴ کاهش ۳۸ درصدی ورودی آب به مخازن سد‌های کشور ورود بیش از ۵ میلیون و ۹۸۰ هزار زائر و مسافر به خراسان رضوی تاکنون (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) صدور هشدار سطح زرد هواشناسی در خراسان رضوی (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) مینی‌بوس حامل ۲۶ دانش‌آموز تیزهوش در مسیر جاده ملکان – بناب واژگون شد (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) دستگیری قاچاقچی حرفه‌ای با بیش از ۸۸ کیلوگرم حشیش در مشهد واژگونی خودروی حامل معلمان ریگانی با ۷ نفر مصدوم (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) ابتلای ایرانی‌ها به یک بیماری کشنده ۱۰ سال زودتر از جهان واکسنی که می‌تواند خطر زوال عقل را در افراد مسن کاهش دهد کارگروه ملی زیارت به ریاست معاون‌اول رئیس‌جمهور، روز دوشنبه (۱۸ فروردین ۱۴۰۴) در مشهد برگزار می‌شود + فیلم رسیدگی به ۱۵۲ شکایت نوروزی از تأسیسات گردشگری خراسان رضوی مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی: در ایام نوروز ۱۴۰۴، بیش از ۶ میلیون نفرشب اقامت داشتیم کاهش کلسترول بد خون خطر ابتلا به زوال عقل را کم می‌کند کشف و ضبط بالغ بر ۵۰ قلم مواد آرایشی و بهداشتی غیرمجاز در ایام نوروز ۱۴۰۴ (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) فروش نوروزی محصولات صنایع دستی در خراسان رضوی از مرز ۷۸ میلیارد تومان عبور کرد کاهش ۲۵ درصدی تلفات تصادفات جاده‌ای در نوروز ۱۴۰۴ | افزایش ۱۴ درصدی تردد در جاده‌های خراسان رضوی ارائه بیش از ۲۰ میلیون خدمت توسط هلال احمر در نوروز ۱۴۰۴ آیا کلثوم اکبری، قاتل سریالی پیرمردهای مازندرانی، اعدام شده است؟ وجود حدود ۹۵۰ عنوان کتاب‌های درسی غیرانگلیسی در مدارس کشور تلاش دولت در راستای کاهش هزینه‌های مهدکودک برای مادران شاغل پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) | رگبار باران پراکنده در برخی نقاط استان چطور پس از تعطیلات به روال عادی زندگی برگردیم؟ احکام جدید حقوق ۱۴۰۴ بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین‌اجتماعی چه زمانی صادر می‌شود؟ گردشگران خاک بر دست شایع‌ترین بیماری‌های خون در ایران زمان برگزاری آزمون اعزام فرهنگیان به مدارس جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۴۰۴ اعلام شد ماجرای پرتاب شیء آتش‌زا به داخل برج مسکونی باران مشهد چیست؟ + فیلم رئیس سازمان بهزیستی: مدارس جدید با تمرکز بر مهارت‌های شغلی و سلامتی راه‌اندازی می‌شوند راهکارهایی برای کاهش نشانه‌های آزاردهنده حساسیت فصلی | بهار حساس‌ها
سرخط خبرها

زنگ خطر بلوغ زودرس کودکان | هشدار: این موسیقی‌ها خانمان‌سوزند!

  • کد خبر: ۳۲۴۷۳۴
  • ۱۶ فروردين ۱۴۰۴ - ۰۹:۰۴
زنگ خطر بلوغ زودرس کودکان | هشدار: این موسیقی‌ها خانمان‌سوزند!
به گفته یک فوق تخصص غدد کودکان، موسیقی‌های با محتوای ناسالم از جمله محرک‌هایی هستند که می‌توانند، احساسات و هیجانات جنسی را زودتر از موعد در کودکان بیدار کنند و به طور غیرمستقیم سیستم هورمونی کودکان را تحت تاثیر قرار داده و سبب بلوغ زودرس شوند.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر مینا مویدنیا، می‌گوید: در دنیای امروز، کودکان بیش از هر زمان دیگری در معرض محتوا‌های نامناسب، موسیقی‌های نامتعارف و تصاویر تحریک‌کننده قرار دارند. این مواجهه زودرس، علاوه بر تأثیرات روانی، می‌تواند بر سیستم هورمونی بدن آنها نیز اثرگذار باشد و زمینه‌ساز بلوغ زودرس شود. کودکانی که دسترسی بدون مرز به اطلاعات شبکه‌های مجازی، تلویزیون و ماهواره و... دارند و بیشترین وقت خود را بدون استفاده صحیح در این فضا‌ها می‌گذرانند ممکن است دچار بلوغ زودرس شوند.

پژوهش‌ها نشان می‌دهند زمانی که کودک و نوجوان در فضای مجازی با انبوهی از تصاویر، فیلم‌ها و موسیقی‌هایی که مناسب سن او نیستند و اغلب تم جنسی دارند، روبه رو می‌شوند، در سیستم مغزی و بدنی کودک، تحریک و ترشح غدد و هورمون‌های جنسی نمود پیدا می‌کند. با اینکه کودک هنوز به بلوغ نرسیده است ولی این محرکات، تصاویر و تخیلاتی در ذهن او ایجاد می‌کنند که فکر کردن هرباره در مورد آن موجب فعالیت بیشتر و سریع‌تر و رسش زودهنگام غدد جنسی و موجب بلوغ زودرس می‌شود.

چگونگی تاثیر محتوا‌های نامناسب بر بلوغ زودرس

این متخصص با اشاره به اینکه کودکان امروزی به فضای مجازی دسترسی بدون نظارت دارند می‌گوید: بسیاری از کودکان و نوجوانان بدون محدودیت در فضای مجازی حضور دارند و با تصاویری روبه‌رو می‌شوند که متناسب با سنشان نیست. بدن کودکان نسبت به محیط پیرامونشان حساس است. محرک‌های جنسی و احساسی قوی می‌توانند از طریق سیستم عصبی-هورمونی بر هیپوتالاموس (مرکز تنظیم هورمون‌های بدن) تأثیر بگذارند و ترشح زودهنگام هورمون‌های بلوغ را تحریک کنند.

موسیقی‌ها و ترانه‌های با محتوای نامناسب که احساسات و هیجانات جنسی را زودتر از موعد در کودکان بیدار می‌کنند، ممکن است به‌طور غیرمستقیم سیستم هورمونی را تحت تأثیر قرار دهند. همچنین محتوا‌های تحریک کننده تصویری مانند: فیلم‌ها، کلیپ‌ها و حتی تبلیغات نامناسب نیز می‌توانند منجر به تغییرات زودرس در ذهن و بدن کودک شوند.

 راهکار‌هایی برای پیشگیری

والدین و خانواده‌ها باید بدانند که محرک‌های نامناسب می‌توانند بلوغ زودرس را تسریع کنند و سلامت جسمی و روانی فرزندشان را تحت تأثیر قرار دهند. پس باید در این زمینه آگاهی‌های خود را بالا ببرند. کمک گرفتن از فیلتر‌های محتوایی و نظارت بر موسیقی، فیلم و شبکه‌های اجتماعی که کودکان به آنها دسترسی دارند، ضروری است و باید محتوا‌هایی را که فرزندان بیشتر به آنها توجه دارند زیر نظر داشته و مدیریت کنند. والدین باید سبک زندگی سالم را رعایت کرده، خواب کافی، کاهش استرس، ورزش منظم و رژیم غذایی سالم می‌توانند روند طبیعی رشد کودکان را تنظیم و از بروز بلوغ زودرس پیشگیری کنند.

این متخصص خاطر نشان می‌کند، بلوغ زودرس تنها یک مسئله فیزیولوژیک نیست؛ بلکه بر اعتمادبه‌نفس، سلامت روان و رشد اجتماعی کودکان نیز اثر می‌گذارد؛ بنابراین محیطی سالم و متناسب با سن کودکان، بزرگ‌ترین هدیه‌ای است که می‌توانیم به آنها بدهیم.

منبع: خبرآنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->